Soorten massages

Klassieke massage

Iedereen voelt zich wel eens uitgeblust of vermoeid na een zware werkweek of een flinke fysieke inspanning. Een volledige ontspanningsmassage ontspant uw spieren en uw pezen, gewrichten en spieren worden soepeler. Afvalstoffen verlaten sneller uw lichaam door een betere bloedsomloop en door stimulatie van het lymfestelsel.

Doordat uw lichaam zich ontspant, worden ook allerlei gevolgen van stress (spanningshoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen, stijve nek en rug) verzacht of voorkomen. En hierdoor komt uw geest ook weer tot rust. Vaak zorgt een massage ervoor dat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten wordt doorbroken.

Hot stone massage

Bij een hotstone massage worden warme basaltstenen gebruikt. Deze stenen bevatten ijzer en magnesium en kunnen daardoor de warmte goed vasthouden. De temperatuur van de stenen ligt tussen de 45 en 49°C. Naast de warme stenen wordt ook met de handen gemasseerd. Ook worden warme stenen neergelegd op delen van het lichaam waar op dat moment niet gemasseerd wordt. Dit zorgt voor een ontspannen, warm gevoel.

De effecten van een hotstone massage verbeterde doorbloeding (gezonde, rozige huid); vertraging van de hartslag (ontspannen gevoel); stimulering van de werking van maag en darmen (kan soms wat gaan rommelen); rust in het hoofd. Een hotstone massage is pure verwennerij en bijzonder geschikt voor de herfst- en wintermaanden (als de buitentemperatuur te hoog is, kan het lichaam de opgenomen warmte niet gemakkelijk kwijt).

Flow massage

De flow massage stamt af van de eeuwenoude Kahuna-wijsheid. Bij deze verkwikkende massage wordt gemasseerd met aandachtige, lange en vloeiende bewegingen. Deze bewegingen zorgen voor een ontwakend en reinigend effect op de systemen in je lichaam en maken je hoofd leeg van gedachten.